+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Raskautta suunnitellessa erilaiset manuaaliset, rentouttavat sekä tasapainottavat hoidot ovat eduksi raskauden alkamiselle. Lihakset on hyvä saada pehmiteltyä, virheasennot tasapainotettua ja mieli myös tietenkin rennoksi. Mitä paremmin ja tasapainoisemmin voi ennen raskautta ja sen aikana, sitä paremmin mahaan asumaan tuleva vauvakin yleensä voi.

Äidin hyvinvointi raskausaikana on vauvan eduksi! Usein hyvinvoiva ja rento raskausaika päättyy myös helppoon synnytykseen.

Äidin hermoston rauhoittaminen vaikuttaa vauvan hermostoon. Vauva oppii vatsassa ollessaan sen hermoston tilan, joka äidillä on. Siksi on niin tärkeää, että odottavan äidin keho ja mieli voi niin hyvin kuin jokaisen elämäntilanteessa on mahdollista. Mutta on muistettava, että elämä ei ole koskaan täydellistä, ja nykymaailmassa on valtavasti asioita, jotka aiheuttavat stressiä. Sille ei vaan voi mitään, ja jokainen tekee parhaansa sen hetkisellä tiedolla ja taidolla mikä on. Itsellänikin oli kahden lapsemme odotusaikoina erilaiset elämänolosuhteet, ja erilaista stressiä koettavana.  Onneksi ihmisen hermosto on muokkautuvaa kuitenkin,eli jos sinulla on raskausaikana stressiä, niin pyri erilaisin keinoin rentouttamaan oloasi ja jättämään pois sellaiset asiat, jotka lisäävät kuormaasi. Omalla suhtautumisella ja ajatuksien tarkastelullaan pysty todella paljon vaikuttamaan siihen, kuinka kokee asiat kehossaan. Jokainen meistä yrittää parhaansa, ja se todellakin riittää!

Raskaus ei ole missään tapauksessa este hieronnalle, jäsenkorjaukselle tai vyöhyketerapiallekaan. Raskaus ei ole sairaus, vaan se on mitä suuremmissa määrin hyvä terveydentila!

Hoitojen aikana huomioidaan ne pisteet, joita ei tule käsitellä, koska niillä stimuloidaan alueita, jotka saattavat olla epäedullisia raskaudelle. Mutta nämäkin alueet eli vyöhyke- tai akupunktiopisteet ovat sellaisia pisteitä, jotka eivät kuitenkaan väkisin aiheuta keskenmenoa. Yleisesti ottaen keskenmenoja tapahtuu naisille paljon, huolimatta hoidoista, joita he saavat. Raskauden alkamiseen ja sen ylläpitämiseen vaikuttavat hyvin monet seikat, ja pitäisi tehdä todella rajuja hoitoja, kohdistuen kohdun alueelle, jotta jotain vaarallista tapahtuisi. Ovathan naiset yhdynnässäkin raskauden aikana, eikä siitä ole vaaraa vauvalle!

Miksi raskausaikana kannattaa tehdä hoitoja ?

Raskausaikana kehon kireydet ja virheasennot saattavat aiheuttaa esimerkiksi sen, että vauva asettuu toispuoleisesti, kun kireydet estävät kohdun kasvamista symmetrisesti. Jokin vauvan kehonosa voi olla painuneena aina vaikkapa äidin luisiin ulokkeisiin ja tehdä sitä kautta kireyttä siihen kohtaan vauvan kehoa, mihin paine osuu. Tai äidin lantion pohjan lihakset voivat olla niin kireät ja jännittyneet, että vauva ei pysty kääntymään pää alaspäin, vaan pysyy perätilassa. Perätila on epänormaali tila, ja esimerkiksi luonnonkansoilla sitä ei ole juurikaan esiintynyt. Se voi olla tulosta tästä länsimaiden liikkumattomuuden tai toisaalta liian treenaamisen aikakaudesta, jolloin lantionpohja on jatkuvassa jännityksessä ja lihakset on treenattu vahvoiksi, eivätkä ne anna periksi, jotta kohtu voisi kasvaa vapaasti vauvan kasvun mukana.

Joku käy koko raskauden ajan esimerkiksi jäsenkorjauksessa säännöllisesti 4-6 viikon välein. Se onkin kaikkein paras tilanne, kun on jo ennen raskautta käynyt hoidettavana ja hoidot jatkuvat koko raskauden ajan. Esimerkiksi perätilan ollessa kyseessä, olisi paras mahdollisimman aikaisessa vaiheessa alkaa rentouttamaan lihaksia ja kudoksia, jotta vauvan kudokset eivät oppisi perätilan tuomiin kireystiloihin, jolloin vauvan kehokin antaisi paremmin periksi kääntyä oikeaan asentoon, kun on saatu äidin kehoa rentoutettua. Vyöhyketerapian ja jäsenkorjauksen yhdistelmällä on onnistuttu saamaan perätilavauvoja kääntymään. Raskausviikolla 30 vauva alkaa jo löytämään oikeaa asentoa, mutta se olisi hyvä, jos viikolta 33 vauva olisi pää alaspäin. Eli viimeistään rvk 30 äidin kireyksiä ja virheasentoja pitäisi alkaa sulattelemaan. Mutta mitä aikaisemmin, sen parempi.

Ennen raskautta voivat virheasennot ja kireydet olla vaikuttamassa hermostoon ja sitä kautta vaikeuttamassa omalta osaltaan hedelmöittymistä. Myös psyykkinen stressi vaikuttaa kehon prosesseihin valtavalla voimalla ja saa hormonitoiminnan sekaisin. Näihin psyykkisiin stressioireisiin voi olla  apua energiahoidosta, jolloin voidaan tarvittaessa hoitaa myös tunnekehon tukoksia energiahoidon keinoin. Oikein hyvä hoito raskaustoiveita ajatellen on ollut vyöhyketerapia, jossa käsitellään korvanlehdet ja jalkaterät. Mutta myös jäsenkorjaus, jolla saadaan lempeästi koko kehon alueelta virheasentoja hoidettua pois. Hoitoja voidaan tehdä siten ( ja yleensä niin ehdotankin!), että eri kerroilla tehdään eri hoidot, jotta saadaan kokonaisuutta mahdolisimman hvyin hoidettua.

Hinnastossa on myös hoito, jossa yhdistellään tarvittaessa näitä eri tekniikoita. (Hoito tilanteesi mukaan) Silloin aina katsotaan, että mikä on sen hetkinen tilanne ja hoidetaan sen mukaan. Tällaisen hoidon ohella voin tarvittaessa suositella seuraavalle käyntikerralle tehtäväksi pelkän hieronnan, jäsenkorjauksen tai vyöhyketerapian, jos tilanne siltä näyttää ja jos kehoa tarvitsee saada yhden tekniikan keinoin vahvemmin ja syvemmin pehmiteltyä.

Loppuraskauden aikana voi valita myös hoidon, jonka aikana yhdistellään jäsenkorjausta, vyöhyketerapiaa, akupisteiden painamista. Raskausviikolta 39 korvien akupunktiopisteisiin voidaan lisäksi laittaa aurikulohelmet, jotka omalta osaltaan valmistelevat kehoa synnytykseen. Helmet ovat kasvin vaccaria-kasvin siemeniä, ja ne ovat kiinni pienessä ihoteipin palasessa, jolla ne pysyvät korvanlehdessä kiinni. Loppuraskauden aikana voi hyvin tehdä myös pelkän jäsenkorjaushoidon, vyöhyketerapian tai hieronnan. Kaikki hoidot rentouttavat ja hoitavat keho-mieltä. Rentous ja onnellisuus on äidin kaikkein paras lahja vauvalle.

Kasvava vatsa aiheuttaa omat rajoitteet hoitopöydällä olemiselle. Vatsalla makuu onnistuu hyvin vielä raskausviikolle 12, mutta mitä isommaksi vatsa kasvaa niin sitä huonompi kovalla alustalla on olla vatsallaan, ei ole hyvä painaa kohtua. Silloin siirrytään tekemään hoitoa kylkiasennossa. Selinmakuu onnistuu useimmilla melko pitkään ja kun tuetaan tyynyillä puoli-istuvaan asentoon, niin selälläänkin pystyy hyvin olemaan. Jäsenkorjauksessa selän aluetta käsitellään istuen, joten se sopii hyvin raskaana olevallekin. Hoidon tekeminen mennään raskaanaolevan tuntemusten mukaan, hoitaminen onnistuu siis hyvin eri asennoista.

Suositellut julkaisut