+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Kotihieronta on vauvan kevyt perushieronta, jonka vanhempi voi itse tehdä vauvalleen. Se auttaa vauvan kehoa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Otteet ovat yksinkertaiset, turvalliset ja helpot oppia ja tehdä. Hieronnassa käydään vauvan koko kehoa läpi kevyillä perusotteilla. Hierontaotteet ovat sellaisia, jotka sopivat yleisesti kaikille vauvoille, eikä niihin tarvitse olla terveydenhuollon ammattilaisen koulutusta tai anatomian tuntemusta.

Voit valita joko yhden tai kaksi tapaamista sen mukaan, miten itse arvelet, että tarvitset ohjauksellista tukea vauvasi hierontaan.

Lempeä ja rauhallinen kosketus saa hyvänolon hormonit virtaamaan sekä hierojassa että hierottavassa. Yhteinen hetki vahvistaa sidettä vanhemman ja vauvan välillä ja voi olla mukava pysähdys arjen keskellä.

On tärkeää, että kumpikin, sekä äiti että vauva, ovat rentoja, virkeitä tekemään ja ottamaan hierontaa vastaan. Jos aikuinen on kovin stressaantunut tai väsynyt, niin se vaikuttaa myös vauvaan ja hierontahetki muuttuukin pian kurjaksi. Hierotaan siis silloin, kun siihen on sopiva hetki, ilman stressiä tai suorittamista.

Vanhemman tekemä vauvan kotihieronta tukee hyvin myös ammattilaisen tekemää vauvahierontaa. Jos vauva on kovin juminen ja itkuinen, niin on hyvä, että häntä hierotaan myös kotona niinä päivinä, kun ei käy vauvahierojalla.

Vanhemman tekemä kotihieronta sopii myös silloin, kun vauvalla ei ole mitään erityisiä ongelmia, vaan vanhempi haluaa oppia mukavan hieronnan yhteiselon tueksi ja hyvänolon lähteeksi. Kotihieronnan ohjaukseen voit valita joko yhden tai kaksi tapaamista. Saat käynniltä mukaasi muistion hieronnan kulusta ja otteista.

Käynnillä katson vauvan kehon tilanteen ja tarvittaessa suosittelen käyttämään vauvaa myös ammattilaisen, kuten minun tai jonkun muun tekemässä hieronnassa.

Vauvahieronta – otteita voit käyttää myös taaperoille!

Kotihieronnan ohjauksen voin tehdä myös kotikäyntinä. Kotikäyntiin lisätään kotikäynnin hinta 10-20 e riippuen matkan pituudesta. Kahteen tapaamiseen tulee tietenkin mukaan kaksinkertaisen matkan hinta. Kysy rohkeasti myös kotikäyntiä!

Vauvahieronnan kahden käynnin palvelun voit myös ottaa puoliksi vauva-äiti-ystäväsi kanssa, jolloin maksatte hinnan puoliksi ja käytte yhdessä yhden kerran ohjauksessa. Saatte kumpikin vauvoillenne hierontaan opastusta ja aina on mukava kun on joku jonka kanssa voi jakaa omia mietteitään ja havaintojaan.