+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Korva-akupunktio on tunnettu hoitomuoto ympäri maailmaa ja sen juuret ovat kiinalaisen lääketieteen perinteissä, akupunktiossa. Sittemmin euroopassa sitä on tutkittu ja kehitetty eteenpäin. Se on jatkuvan tutkimuksen kohteena ja sillä on todettu olevan hyvin vaikutuksia kehoon ja mieleen ja niiden epätasapainotiloihin, kuten kipuihin ja stressiin. Korva-akupunktion voit valita lisäpalveluna, yhdistämällä sen johonkin toiseen hoitoon, kuten hierontaan.

akupunktioneulat

Korvista löytyy koko keho elimineen ja myös toiminnallisine pisteineen. On erikoispisteitä ja mestaripisteitä. Korvan lehtien käsittely vaikuttaa mm. parasympaattiseen hermostoon ja saa aikaan rentoutumista. Hermostovaikutus on tärkeä, mutta vaikutusta tulee myös, kun eri kehonosien alueita käsitellään akupisteiden kautta. Joku saattaa hoidon aikana tuntea vaikutuksen kehossaan juuri sillä hoidettavalla alueella, jota käsitellään korvasta. Muita tuntemuksia kuten raajojen tai kehon alueella lämpöä/painetta/väreilyä, pallean rentoutumisen ja hengityksen vapautumisen tunteen, käsien/ jalkaterien lämpenemisen ynnä muita tuntemuksia.

Korva-akupunktiota voi käyttää mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin, kipuihin, addiktioihin, unettomuuteen, stressioireiluun, laihdutukseen. Siitä voi olla apua siitepölyallergiaoireiden lievityksessä. Myös hormonaalisiin vaivoihin on käytetty ja saatu apua usein.

Korvien käsittely on minulle tuttua jo muutamien vuosien ajalta. Olen tottunut laittamaan korvanlehtien akupunktiopisteisiin siemeniä. Keväällä 2023 olleen korva-akupunktiokoulutuksen aikana täydensin osaamistani ja opettelimme lisää eri pisteiden löytymistä korvanlehdestä ja niiden käsittelyn vaikutuksia sekä neulottamaan näitä pisteitä.

Tarkistan silmämääräisesti korvanlehtesi ennen neulottamista tai kuulien laittoa. Erilaiset värimuutokset yms. voivat kertoa sen kehon alueen ongelmista, jolle väri- tai muu muutos paikallistuu. Hoito tehdään haastattelun ja korvanlehden tutkimisen perusteella. Neulat, joita korvanlehtiin laitetaan, ovat ohuita akupunktioneuloja ja niiden vaikutusaika on 20-30 min. Laitan usein toiseen korvaan siemenet tai magneetit, jolloin hoidon vaikutus tehostuu. Sillä aikaa kun neulat vaikuttavat, makaat rennosti hoitopöydällä ja kuulostelet kehosi tuntemuksia. Kyselen välillä tuntemuksiasi ja tarkistan, että neulat pysyvät korvanlehdessä. Korvanlehti puhdistetaan ennen neulojen laittoa.

Hoidon jälkeen on tärkeää juoda vettä ja ottaa rennommin loppupäivä. Kaikkien hoitojen jälkeen voi tulla hoidon jälkeisinä päivinä ns. paranemiskriisi. Se tarkoittaa, että hoito on alkanut tehdä tasapainoitusta kehossa ja olemassa olevat oireet hetkeksi saattavat tulla voimakkaimmiksi, kunnes muutaman päivän sisällä helpottavat. Ja sen jälkeen oireilu saattaa jopa olla kokonaan poissa! Paranemiskriisiä ei tarvitse pelätä, ja kaikille sitä ei tulekaan. Huomaat vain jonain päivänä, että jokin häiritsevä oire on poissa tai selkeästi vähentynyt.

Korva-akupunktiohoidon esteinä ovat vakavat mielenterveysongelmat kuten psykoosi, skitsofrenia, heikentynyt ja hauras yleisvointi, epämääräiset oireilut, joihin liittyy outoja kipuja, laihtumista, voinnin heikkenemistä. Ne on syytä käydä lääkärillä tutkituttamassa ensin.

Lapsien kohdalla alle kouluikäisille tehdään pelkkää korvanlehtien käsittelyä , ala-asteikäisille voi käsittelyn lisäksi laittaa korviin siemenet, yläaste-ikäisille voi laittaa neulat, jos haluaa. Jos ei halua neuloja, niin sitten siemenet tai magneetit.

Siemenet eli aurikulohelmet

Hoitoja kannattaa ottaa sarjana, sillä yksi hoitokerta harvoin riittää. Aivan kuten hieronnassakin, mennään kehossa kudoksia ja järjestelmiä pikku hiljaa syvemmälle. Ja tässä hoidossa on myös tunnepuoli vahvasti mukana, sillä kiinalaisen opin mukaan eri elimiin yhdistetään myös jokin perustunne ja mielentila. Mitä pidempään jokin vaiva on ollut, niin usein vie pidempään myös, ennenkuin siihen saadaan helpotusta. Useamman hoidon sarja on silloin paikallaan.

Yhdistän korva-akupunktiohoidon vyöhyketerapiaan omana palvelunaan, sillä siihen se luonnistuu parhaiten. Muiden hoitojen yhteydessä korvianlehtien akupisteisiin voi laittaa siemenet/magneetit 5 € lisämaksusta tai lisäpalveluna ottaa korva-akupunktion 20 min.

VIIDEN PISTEEN HOITO JA BATTLEFIELD-PROTOKOLLA, HORMONAALINEN TASAPAINOTUS

Korva-akupunktioon liittyen löytyy erilaisia prokolla-hoitoja, joita voi myös käyttää. Esimerkiksi viiden pisteen hoito (NADA) tai kivunhoito eli Battlefield-protokolla. Ne suositellaan alkuun pari kertaa viikossa tai sitten viikottain 5-10 kerran sarja. Katsotaan tarpeesi ja tilanteesi mukaan käynnit.

Viiden pisteen hoito on kehitetty 1970-luvulla alunperin heroiinivieroitukseen ja nykyään sitä käytetään yleisesti päihdepoliklinikoilla riippuvuuksien vieroituksen lisäksi myös rentoutumieen ja unettomuuteen, stressioireisiin, adhd/add-oireisiin, migreeniin, ahdistukseen, lieviin masennusoireisiin, kivunhoitoon. Se tasapainottaa sekä kehoa että mieltä.

Toinen protokolla on Battlefield-hoito, joka on maailmalla kehitetty kroonisiin tai akuutteihin kipuihin, alunperin armeijan sotilaille näiden haavoituttua sodassa. Kun huomattiin siitä olevan apua ja helpotusta kipuihin, niin se hoitoprotokolla vakiintui yleisesti käytettäväksi. Näissä hoidoissa laitan toiseen korvaan akupunktioneulat ja toiseen siemenet tai magneetit, jotka jatkavat hoidon vaikutusta vielä viikon verran. Siemeniä/kuulia voi stimuloida muutaman kerran päivässä painamalla niitä.

Tervetuloa kokeilemaan korva-akupunktiota!