+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Perinteinen jäsenkorjaus perustuu suomalaiseen perinnekulttuuriin. Se on tehokas mobilisaatiohieronta, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Hoidon aikana käsitellään koko keho, sillä ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Alkuperäinen syy kivulle voi löytyäkin kauempaa kehosta, kuin missä se tällä hetkellä esiintyy. Jäsenkorjauksessa käytetään hyväksi asiakkaan omia liikeratoja ja asiakas on itse välillä aktiivisesti mukana hoidossa tekemällä liikettä esim. jalallaan.

Mitä jäsenkorjauksessa tehdään?

Hoito aloitetaan jaloista, jolloin asiakas on hoitopöydällä makuultaan. Selän alueen hoito tehdään istuen tuolilla.  Tarvittaessa hoitoa tehdään kylkiasennossa, esimerkiksi raskaana ollessa tai jos ei pysty olemaan selällään tai vatsallaan.

Jäsenkorjauksessa käsitellään lihaksia, niveliä ja faskioita pehmeillä tekniikoilla, asiakkaan kehoa kuunnellen. Hoito on erittäin lempeä, eikä sen aikana tarvitse jännittää tai pelätä kipua. Alussa voi olla vaikea rentoutua, kun ei tiedä mitä seuraavaksi tehdään, mutta muutaman hoitokerran jälkeen osaa rennosti ottaa hoitoa vastaan.

Kivuttomuus on hoidon tärkein periaate ja tavoite

Perinteiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu nikamien niksauttelut. Kehoa ja kudoksia suostutellaan hitaasti ja kun saadaan kudokset pehmenemään, niin virheasennotkin usein korjaantuvat jo kudosten käsittelyllä. Jos niveliä mobilisoidaan, niin se tehdään pehmytkudosten kautta.

Mobilisointi on nivelien ja nikamien kevyttä ja hellävaraista käsittelyä, jolla saadaan liikkuvuutta parannettua ja se nimenomaan tehdään niin, että huomioidaan nivelen luonnollinen liikerata, eikä sitä lähdetä manipuloimaan väkisin.

Kipua ei saa hoidon aikana tuottaa, se on mittari sille, kuinka paljon voimaa hoidon aikana voi käyttää. Jokaisella on oma kipukynnyksensä ja on tärkeää, että sanoo hoitajalle, jos jokin hoito-ote tuottaa kipua. Kivuttomuus hoidon aikana takaa sen, että mitään ei rikota kehossa. Hoidon jälkeen voi tulla lievää käsittelyarkuutta parin päivän aikana. Kun keho lähtee hoidon jälkeen tasapainottumaan ja korjautumaan vanhoista asennoista ja jumituksista, niin voi jokin kohta hetken aikaa tuntua kipeältä. Mutta tämä on yleensä parin päivän aikana heti hoidon jälkeen ja menee kyllä pian ohi.

Kuinka usein?

Jäsenkorjaushoito suositellaan tehtäväksi alkuun kahden viikon välein 3-5 kertaa, jotta saadaan pysyvämpiä hoitotuloksia. Kahden viikon aikana keho hakee tasapainoa ja ”tekeytyy”. Siksi on hyvä olla tämä parin viikon väli ennen seuraavaa hoitoa. Jos on jokin akuutti tilanne, niin toki silloin on hyvä ottaa seuraava hoito jo viikon päähän ja tehdä vaikkapa lyhyt hoito.

Mitä pidemmän aikaa jumituksia on ollut, sitä useamman hoitokerran se vaatii, että aletaan saamaan pysyvämpiä tuloksia aikaiseksi. Keho kun niin helposti palaa takaisin totuttuun vanhaan asentoon ja jumituksiin. Epätasapainotiloja voi pitää yllä myös huonot työasennot tai harrastuksen yksipuolinen kuormittavuus, myös huonot nukkuma-asennot voivat olla ylläpitämässä kehon kipu- ja jumitiloja.

Terveyttä ja tasapainoa ylläpitävät hoidot on myös hyvä muistaa! Kun on ensin käynyt jäsenkorjauksessa parin viikon välein muutamia kertoja, on hyvä ylläpitää saavutettua tasapainoa parin-kolmen kuukauden välein tehtävällä hoidolla. Joku taas kokee, että pari kertaa vuodessa tehty hoito on sopiva itselle. On hyvä kuulostella itseään, että mikä sopii omalle keholle ja elämäntilanteelle. Jo yksi hoitokerta auttaa tasapainottamaan hyvin kehoa.

Oma toiminta terveyden ylläpitämiseksi

Tärkeää on myös itse liikkua ja hoitaa kuntoilemalla terveyttään. Parhaat tulokset saadaan, kun asiakas myös itse liikuttaa kehoaan ja niveliään itselleen sopivalla tavalla. Liikunnan ei tarvitse olla kuormittavaa tai rasittavaa, vaan pienikin liike saa aikaan liikkuvuutta ja lisää verenkiertoa, jolloin happi ja ravinteet kulkevat kehossa paremmin ja kipu vähenee. Myös kuona poistuu paremmin kudoksista eikä se jää kehoa kuormittamaan ja tekemään kiputiloja tai tulehduksia.

Mihin jäsenkorjauksesta voi olla apua?

Hyviä hoitotuloksia on saatu aikaan mm. ala- ja yläselän kiputiloissa, hartia- ja niskakivuissa, pään alueen vaivoissa, alaraajojen kiputiloissa, olkapäiden kiputiloissa yms. Koska hoidon aikana käsitellään koko kehoa jaloista päähän asti, niin hoito vaikuttaa tehokkaasti monenlaisiin vaivoihin.

Asiakkaillani on ollut erilaisia jumi- ja kiputiloja mm. lonkissa, jaloissa, alaselän-, hartiaseudun- ja lapojen alueen ongelmia, niskan- ja  käsien alueen kipuja, stressiä, unettomuutta, hengityksen ongelmia yms. Myös kulumien aiheuttamat kivut ja kireydet voivat saada helpotusta jäsenkorjauskäsittelystä. Si-nivelen jumitilat voidaan mobilisoida ja saada kipusäteily helpottamaan. Monenlaista vaivaa on asiakkailla ollut, ja joihinkin on saatu pysyviä hoitotuloksia ja joihinkin hyvää lievitystä.

Hoidon esteitä

Hoidon esteenä on mm. akuutti syöpä, akuutit tulehdustilat ja vammat, kuume, osteoporoosi. Jos on epävarmuutta siitä, että sopiiko itselle hoito, niin on paras olla yhteydessä ensin puhelimitse, ennen kuin varaa ajan.

Hoidon alussa, ensimmäisellä käyntikerralla, kartoitetaan asiakkaan sairaudet, jotta varmistetaan, että hoitoa voidaan tehdä ja että mitä hoidon aikana tulee ottaa huomioon (keinonivelet, verenohennuslääkitys yms.).

Alkuraskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana on hyvä välttää kaikenlaisia hoitoja, mutta se ei ole este jos on akuuttitilanne, esimerkiksi si-nivelen lukkiutuminen, fasettilukko tai noidannuoli. Niiden lempeä hoitaminen auttaa kehon pois stressitilasta ja on eduksi raskauden etenemiselle ja mahdollisten kipujen ennaltaehkäisynä loppuraskaudessa.