+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Aloitin hierojan erikoisammattitutkinnon, joka kestää vuoden verran. Siinä saamme lisää työkaluja hieronnan pakkiin, eli lisää tekniikoita ja myös entisiä tekniikoita syvennetään ja tarkennetaan. Koulua käyn työn ohella, ja koulupäiviä on vain 2-4 kuukaudessa, joten melko lailla entiseen malliin olen hoitohuoneella työskentelemässä.

Opintojeni  suuntaus on kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen ( toinen suuntaus on urheiluhieronta, mikä ei minua kiinnosta). Sairaanhoitajana minä olen enemmän kiinnostunut siitä, kuinka voin hieronnan keinoin helpottaa kiputiloja ja myöskin opinnoilta haluan saada näkökulmaa ja teoriatietoa kipuun.

Aiemmassa työssäni sairaanhoitajana kipua hoidettiin pääasiassa lääkkeillä, mutta haluan myös muuta näkökulmaa kivunhoitoon kuin lääkehoidon. Odotan innolla opintojen aikaista teoriatietoa ja käytäntöä.

Tänään aloitimme kämmenen, ranteen ja kyynärnivelen luiden ja nivelten tutkimisella ja mobilisoinnilla. Nivelen mobilisointia tehdään silloin, kun tutkitaan oireilevan raajan nivelien liikkuvuutta ja jos havaitaan tutkimisella, että nivel on liikerajoitteinen, niin sitä mobilisoimalla voidaan niveleen saada lisää liikkuvuutta ja sitä kautta kipua voi lievittää.

Huhtikuun alkupuolella on ensimmäiset näyttökokeet, joten sinne pikku hiljaa muutaman asiakkaan tarvitsen. Mutta tästä tiedottelen lähempänä, kunhan päästään opinnoissa kunnolla alkuun ja tiedän, millaisia asiakkaita näyttökokeeseen tarvitsen.

Suositellut julkaisut