Loppuraskauden hoidossa valmistaudutaan pikkuhiljaa synnytykseen ja pehmitellään lempeästi kehoa. Raskauden ja varsinkin loppuraskauden aikana voi tulla erilaisia jumituksia ja kipuja kehoon hormonien, kehon asennon muuttumisen ja yhä kasvavan vatsan myötä. Loppuraskauden aikana tulee usein myös halua hiljentyä ja hidastaa ja henkisesti valmistautua tulevaan synnytykseen.

Hoidon aikana tasapainotetaan kehoa jäsenkorjauksen, vyöhyketerapian, hieronnan ja tarvittaessa akupisteiden painelun avulla. Hoito rentouttaa, avaa kehon jumituksia, tasapainottaa virheasentoja ja tuo hyvää oloa. Aurikulohelmet voidaan laittaa lasketun ajan tienoilla rvk 38+korviin, ne valmistelevat kehoa omalta osaltaan synnytykseen ja auttavat rentoutumiseen sekä voivat näin edistää ja helpottaakin synnytyksen kulkua ja siitä toipumista.
Mitä rennompi keho on, eikä siellä ole virheasentoja tai lihasjumia ja sen tuomaa stressiä, niin sitä helpommin synnytyskin yleensä sujuu. Rauhallinen hoito valmistelee kehoa ja mieltä kuuntelemaan omia sisäisiä tuntemuksia sekä olemaan vahvemmin yhteydessä vauvaan.
Hoitoja voi tehdä vaikka viikoittain rvk 36 + alkaen. Voit myös käydä lähellä laskettua aikaa, jolloin käydään niitä heijasteita jalasta läpi, jotka valmistelevat kehoa synnytystä varten. Yleensä hoidoissa käydään pari kertaa ennen synnytystä. Toinen hoitokerta ylläpitää paremmin ensimmäisen hoidon vaikutusta, sillä virhe-asennot ja lihaskireydet helposti palaavat takaisin vanhaan asentoon.
Lasketun ajan lähellä, viikolta 38+ voi laittaa korviin myös aurikulohelmet, joita voi kotona painella ja hieroa. Helmet valmistavat kehoa synnytykseen ja voivat helpottaa ja edistää sitä. Ne eivät pakota kehoa mihinkään, vaan ovat pehmentämässä ja auttamassa valmistautumaan synnytykseen. Helmet ovat kasvin siemenet, jotka ovat kiinni ihoteipin palasessa ja pysyvät sillä korvanlehdessä.
Loppuraskauden aikana voidaan hyvin tehdä myös normaali jäsenkorjaushoito tai vyöhyketerapiahoito, jos ei halua tällaista yhdistelmähoitoa. Jäsenkorjaushoito pehmittelee ja tasapainottaa lempeästi kehoa, ja saadaan mahdollisia virheasentoja korjattua, pehmitettyä kudoksia ja varsinkin lantiota ja selkää hyvin rentoutettua synnytystä ajatellen.
Ajanvarauksen viestiin kannattaa laittaa aina meneillään oleva raskausviikko, varasipa sitten loppuraskauden hoidon, jäsenkorjauksen tai vyöhyketerapian.
ÄIDIN RENTOUTTAVA HOITO
Synnytyksen jälkeen äidin keholle annetaan palautumisaikaa 4-8 viikkoa, yleensä kunnes jälkitarkastus on tehty. Hoidon aikana rentoutetaan ja annetaan palautumiselle rentoutumisen kautta sykäys. Raskaus ja synnytys ovat suuri muutos naisen kehossa ja mielessä. Uusi erilainen arki vauvan tarpeiden ympärillä on ihanaa mutta myös kuormittavaa ja välillä voi käydä niin, että äiti ei muista ottaa itselleen aikaa. Hoito, jossa tehdään rentouttavaa ja rauhallista hierontaa ja kehoa elvyttävää käsittelyä, voi olla ihana oma hetki, jonka myötä äidin voimavarat kasvavat ja jaksaa olla paremmin vauvan tarpeita varten.
Myös muut tekemäni hoidot käyvät synnytyksen jälkeen tehtäväksi. Olen valinnut äidin rentouttavan hoidon keston kuitenkin lyhyemmäksi kuin esimerkiksi jäsenkorjaushoidot ovat, sillä voi olla vaikeaa ensimmäisinä kuukausina löytää niin pitkää aikaa olla vauvasta erillään, varsinkin, jos vauva viihtyy pääasiassa vain rinnalla eikä suostu juomaan maitoa pullosta.