+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

HAIKARAN HÖYHEN

Haikaran höyhen-palvelussa keskitytään raskaustoiveeseen ja eri tekniikoin (kuten jäsenkorjaus, vyöhyketerapia, akupainanta, aurikuloterapia, energiahoito) availlaan kehoa ja mieltä lempeästi ja kokonaisvaltaisesti. Hoito sopii myös hedelmöityshoitojen tueksi. Hoidon hintaan kuuluvat myös tiettyjä hormonaalisia akupisteitä ja lepohermostoa stimuloivat aurikulohelmet, jos haluat että niitä laitetaan jatkamaan hoidon vaikutusta.

Hoito tehdään lempeän vaikuttavasti. Sitä voi tehdä myös ovulaation jälkeen, silloin vain ei laiteta siemeniä korvanlehtiin. Ovulaation jälkeen, kun on mahdollista että olet tullut raskaaksi, tehdään hoitoa kuukautiskierto huomioiden. Se tarkoittaa sitä, että vyöhyketerapeuttisesti ei käsitellä hormonialueita, mutta muita heijastealueita voi käsitellä. Muutoin esimerkiksi jäsenkorjauksellista hierontaa ja energiahoitoa  voi turvallisesti tehdä. Nämä hoidot eivät aiheuta keskenmenoa.

Jos olet kovin pelokas hoitojen suhteen, niin silloin katsomme, että hoidot tehdään kuukautiskierron kahtena ensimmäisenä viikkona, ja ovulaatiosta kuukautisiin hoidoista pidättäydytään.

Hoidon tärkeimpinä tavotteina on tasapainottaa kehoa ja mieltä, purkaa stressiä pois ja luoda selkeyttä ja tasapainoa, jotta keholla olisi optimaalinen tilanne hedelmöitymiseen. Mitä vähemmän stressiä, sitä paremmin kehon hormonit toimivat, sillä kaikki umpieritysrauhasten hormonit ovat yhteydessä toisiinsa ja kun yhden hormonin eritys on epätasapainossa, niin se vaikuttaa myös muihin. Stressiä puretaan montaa eri kautta erilaisin tekniikoin, sillä olemme keho-mieli-kokonaisuus emmekä vain fyysinen olemus.

RASKAUSAJAN HOITAVA HIERONTA

Raskausaikana voi ja olisi hyväkin käydä hieronnassa tai jäsenkorjauksessa, jotta saadaan pidettyä yllä kehon rentoutta ja hyvää ryhtiä. Hieronta tai jäsenkorjaus eivät aiheuta keskenmenoja, sillä käsittelyä ei tehdä voimakkaasti, eikä siinä painella vatsaa tai mennä gynekologisille alueille. Jos ajatellaan että normaali yhdyntäkin on ihan turvallista raskauden aikana, niin miksipä ei hieronta tai jäsenkorjaus olisi?

Kasvava vatsa saa ryhdin pikku hiljaa muuttumaan ja siksi kudokset alkavat kiristymään. Raskausajan hoitavassa hieronnassa käydään lempeästi kudoksia läpi, tarvittessa mobilisoiden. Yleensä jalat, lantio, selkä ja niska ovat ne alueet, joissa alkaa raskausaikana kiristykset vaivaamaan. Myös turvotuksia saattaa ilmetä. Niihin voi tehdä lymfaattista kevyttä sivelyhierontaa, jolla saa nesteitä ohjattua esimerkiksi nilkkojen ja sääärien tai käsien alueilta pois.

Hierottavan asennot katsotaan sen mukaan mikä on tilanne. Kun vatsa on jo kasvanut, niin vatsallaan ei voi enää olla (monesti rvk 12-15 maissa alkaa olla vatsallaan olo hankalaa), joten kylkiasento, puoli-istuva tuettu asento ja istuen jakkaralla ovat kaikki sellaisia asentoja, joissa hieronta onnistuu. Raskaana ollessa kehon tuntemusten huomiointi on herkempää, joten hieronnan aikanakin on kuunneltava tuntemuksiaan ja vaihdettava asentoa, jos keho niin ilmoittaa.

LOPPURASKAUDEN VALMISTELEVA HOITO

Loppuraskauden hoidossa valmistaudutaan pikkuhiljaa synnytykseen ja pehmitellään lempeästi kehoa. Raskauden ja varsinkin loppuraskauden aikana voi tulla erilaisia jumituksia ja kipuja kehoon hormonien, kehon asennon muuttumisen ja yhä kasvavan vatsan myötä. Loppuraskauden aikana tulee usein myös halua hiljentyä ja hidastaa ja henkisesti valmistautua tulevaan synnytykseen.

Hoidon aikana tasapainotetaan kehoa jäsenkorjauksen, vyöhyketerapian, hieronnan ja tarvittaessa akupisteiden painelun avulla. Hoito rentouttaa, avaa kehon jumituksia, tasapainottaa virheasentoja ja tuo hyvää oloa. Aurikulohelmet voidaan laittaa lasketun ajan tienoilla rvk 38+korviin, ne valmistelevat kehoa omalta osaltaan synnytykseen ja auttavat rentoutumiseen sekä voivat näin edistää ja helpottaakin synnytyksen kulkua ja siitä toipumista.

Mitä rennompi keho on, eikä siellä ole virheasentoja tai lihasjumia ja sen tuomaa stressiä, niin sitä helpommin synnytyskin yleensä sujuu. Rauhallinen hoito valmistelee kehoa ja mieltä kuuntelemaan omia sisäisiä tuntemuksia sekä olemaan vahvemmin yhteydessä vauvaan.

Hoitoja voi tehdä vaikka viikoittain rvk 36 + alkaen. Voit myös käydä lähellä laskettua aikaa, jolloin käydään niitä heijasteita jalasta läpi, jotka valmistelevat kehoa synnytystä varten. Yleensä hoidoissa käydään pari kertaa ennen synnytystä. Toinen hoitokerta ylläpitää paremmin ensimmäisen hoidon vaikutusta, sillä virhe-asennot ja lihaskireydet helposti palaavat takaisin vanhaan asentoon. Lisäksi toisella kerralla on jo helpompi rentoutua kunnolla, kun ensimmäisellä kerralla voi monikin asia jännittää, eikä ihan pysty vielä rentoutumaan.

Lasketun ajan lähellä, viikolta 38+ voi laittaa korviin myös aurikulohelmet, joita voi kotona painella ja hieroa. Helmet valmistavat kehoa synnytykseen ja voivat helpottaa ja edistää sitä. Ne eivät pakota kehoa mihinkään, vaan ovat pehmentämässä ja auttamassa valmistautumaan synnytykseen. Helmet ovat kasvin siemenet, jotka ovat kiinni ihoteipin palasessa ja pysyvät sillä korvanlehdessä.

Loppuraskauden aikana voidaan hyvin tehdä myös normaali jäsenkorjaushoito tai vyöhyketerapiahoito, jos ei halua tällaista yhdistelmähoitoa. Jäsenkorjaushoito pehmittelee ja tasapainottaa lempeästi kehoa, ja saadaan mahdollisia virheasentoja korjattua, pehmitettyä kudoksia ja varsinkin lantiota ja selkää hyvin rentoutettua synnytystä ajatellen.

Ajanvarauksen viestiin kannattaa laittaa aina meneillään oleva raskausviikko, varasipa sitten raskausajan hieronna, loppuraskauden hoidon, jäsenkorjauksen tai vyöhyketerapian.

ÄIDILLE RENTOUTTAVIA HOITOJA

Synnytyksen jälkeen äidin keholle annetaan palautumisaikaa 4-8 viikkoa, yleensä kunnes jälkitarkastus on tehty tai ainakin jälkivuoto on loppunut. Jos kehossa on kipuja tai muuta ongelmaa, niin silloin voidaan tehdä lyhyempi ja vaivaan kohdistettu hoito jo piankin synnytyksen jälkeen.

Hoidon aikana rentoutetaan kehoa ja mieltä ja annetaan palautumiselle rentoutumisen kautta sykäys. Raskaus ja synnytys ovat suuri muutos naisen kehossa ja mielessä. Uusi erilainen arki vauvan tarpeiden ympärillä on ihanaa mutta myös kuormittavaa ja välillä voi käydä niin, että äiti ei muista ottaa itselleen aikaa. Hieronnassa tai muussa hoidossa käynti voi olla ihana oma hetki, jonka myötä äidin voimavarat kasvavat ja jaksaa olla paremmin vauvan tarpeita varten. Kun huomioi ja arvostaa itseään, niin silloin jaksaa huomioida ja arvostaa myös muita.

Kaikki tekemäni hoidot käyvät synnytyksen jälkeen tehtäväksi. Vauvan syömisrytmi ja se, onko vauvalle äidin hoidon ajaksi hoitajaa, määrittelee kuinka pitkän hoidon voi tehdä. Sekä äidille että vauvalle voi olla vaikeaa ensimmäisinä kuukausina olla pitkää aikaa olla toisistaan erillään. Palveluista löytyy yhteishoito äidille ja vauvalle, jolloin ei tarvitse miettiä vauvan hoitoa, vaan samalla käynnillä tehdään äidille niska-hartiahieronta joko istuen tai makuulla hoitopöydällä ja vauvalle vauvahieronta.