+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

HAIKARAN HÖYHEN

Kun olet ajatellut raskautta, niin täydentävät hoidot on hyvä keino saada keho-mieleen rentoutta ja sitä kautta tilaa uudelle ja stressienergian vähenemistä. Tietenkin hoidot ovat yksi osa-alue kaikkien muiden elämänvalintojen lisäksi, joita teet, jotta keho saa hyvän energia-tasapainon raskauden alulle. Täydentävistä hoidoista voi olla hyvinkin apua raskauden alkamiseen. Ne tuovat keho-mielelle tasapainoa.

Erilaiset manuaaliset, rentouttavat sekä tasapainottavat hoidot ovat eduksi raskauden alkamiselle. Lihakset on hyvä saada pehmiteltyä, virheasennot tasapainotettua ja mieli myös tietenkin rennoksi. Mitä paremmin ja tasapainoisemmin voi ennen raskautta ja sen aikana, sitä paremmin mahaan asumaan tuleva vauvakin yleensä voi.

Äidin hyvinvointi raskausaikana on vauvan eduksi! Usein hyvinvoiva ja rento raskausaika päättyy myös helppoon synnytykseen.

Haikaran höyhen-palvelussa keskitytään raskaustoiveeseen ja eri tekniikoin (kuten hieronta, jäsenkorjaus, vyöhyketerapia, akupainanta, aurikuloterapia, energiahoito) availlaan kehoa ja mieltä lempeästi ja kokonaisvaltaisesti. Hoito sopii myös hedelmöityshoitojen tueksi. Hoidon hintaan kuuluvat myös tiettyjä hormonaalisia akupisteitä ja lepohermostoa stimuloivat aurikulohelmet, jos haluat että niitä laitetaan jatkamaan hoidon vaikutusta.

Hoito tehdään lempeän vaikuttavasti. Sitä voi tehdä myös ovulaation jälkeen, silloin vain ei laiteta siemeniä korvanlehtiin. Ovulaation jälkeen, kun on mahdollista että olet tullut raskaaksi, tehdään hoitoa kuukautiskierto huomioiden. Se tarkoittaa sitä, että vyöhyketerapeuttisesti ei käsitellä hormonialueita, mutta muita heijastealueita voi käsitellä. Muutoin esimerkiksi jäsenkorjauksellista hierontaa ja energiahoitoa  voi turvallisesti tehdä. Nämä hoidot eivät aiheuta keskenmenoa.

Jos olet kovin pelokas hoitojen suhteen, niin silloin katsomme, että hoidot tehdään kuukautiskierron kahtena ensimmäisenä viikkona, ja ovulaatiosta kuukautisiin hoidoista pidättäydytään.

Hoidon tärkeimpinä tavotteina on tasapainottaa kehoa ja mieltä, purkaa stressiä pois ja luoda selkeyttä ja tasapainoa, jotta keholla olisi optimaalinen tilanne hedelmöitymiseen. Mitä vähemmän stressiä, sitä paremmin kehon hormonit toimivat, sillä kaikki umpieritysrauhasten hormonit ovat yhteydessä toisiinsa ja kun yhden hormonin eritys on epätasapainossa, niin se vaikuttaa myös muihin. Stressiä puretaan montaa eri kautta erilaisin tekniikoin, sillä olemme keho-mieli-kokonaisuus emmekä vain fyysinen olemus.

RASKAUSAJAN HOITAVA HIERONTA

Raskausaikana voi ja olisi hyväkin käydä hieronnassa tai jäsenkorjauksessa, jotta saadaan pidettyä yllä kehon rentoutta ja hyvää ryhtiä. Hieronta tai jäsenkorjaus eivät aiheuta keskenmenoja, sillä käsittelyä ei tehdä voimakkaasti, eikä siinä painella vatsaa tai mennä gynekologisille alueille. Jos ajatellaan että normaali yhdyntäkin on ihan turvallista raskauden aikana, niin miksipä ei hieronta tai jäsenkorjaus olisi?

Raskausaikana kehon kireydet ja virheasennot saattavat aiheuttaa esimerkiksi sen, että vauva asettuu toispuoleisesti, kun kireydet estävät kohdun kasvamista symmetrisesti. Jokin vauvan kehonosa voi olla painuneena aina vaikkapa äidin luisiin ulokkeisiin ja tehdä sitä kautta kireyttä siihen kohtaan vauvan kehoa, mihin paine osuu.

Tai äidin lantion pohjan lihakset voivat olla niin kireät ja jännittyneet, että vauva ei pysty kääntymään pää alaspäin, vaan pysyy perätilassa. Perätila on epänormaali tila, ja esimerkiksi luonnonkansoilla sitä ei ole juurikaan esiintynyt. Se voi olla tulosta tästä länsimaiden liikkumattomuuden tai toisaalta liian treenaamisen aikakaudesta, jolloin lantionpohja on jatkuvassa jännityksessä ja lihakset on treenattu vahvoiksi, eivätkä ne anna periksi, jotta kohtu voisi kasvaa vapaasti vauvan kasvun mukana.

Esimerkiksi perätilan ollessa kyseessä, olisi paras mahdollisimman aikaisessa vaiheessa alkaa rentouttamaan lihaksia ja kudoksia, jotta vauvan kudokset eivät oppisi perätilan tuomiin kireystiloihin, jolloin vauvan kehokin antaisi paremmin periksi kääntyä oikeaan asentoon, kun on saatu äidin kehoa rentoutettua. Vyöhyketerapian ja jäsenkorjauksen yhdistelmällä on onnistuttu saamaan perätilavauvoja kääntymään. Raskausviikolla 30 vauva alkaa jo löytämään oikeaa asentoa, mutta se olisi hyvä, jos viikolta 33 vauva olisi pää alaspäin. Eli viimeistään rvk 30 äidin kireyksiä ja virheasentoja pitäisi alkaa sulattelemaan. Mutta mitä aikaisemmin, sen parempi.

Kasvava vatsa saa ryhdin pikku hiljaa muuttumaan ja siksi kudokset alkavat kiristymään. Raskausajan hoitavassa hieronnassa käydään lempeästi kudoksia läpi, tarvittessa mobilisoiden. Yleensä jalat, lantio, selkä ja niska ovat ne alueet, joissa alkaa raskausaikana kiristykset vaivaamaan. Myös turvotuksia saattaa ilmetä. Niihin voi tehdä lymfaattista kevyttä sivelyhierontaa, jolla saa nesteitä ohjattua esimerkiksi nilkkojen ja sääärien tai käsien alueilta pois.

Hierottavan asennot katsotaan sen mukaan mikä on tilanne. Kun vatsa on jo kasvanut, niin vatsallaan ei voi enää olla (monesti rvk 11-14 maissa alkaa olla vatsallaan olo hankalaa), joten kylkiasento, puoli-istuva tuettu asento ja istuen jakkaralla ovat kaikki sellaisia asentoja, joissa hieronta onnistuu. Raskaana ollessa kehon tuntemusten huomiointi on herkempää, joten hieronnan aikanakin on kuunneltava tuntemuksiaan ja vaihdettava asentoa, jos keho niin ilmoittaa.

LOPPURASKAUDEN VALMISTELEVA HOITO

Loppuraskauden hoidossa valmistaudutaan pikkuhiljaa synnytykseen ja pehmitellään lempeästi kehoa. Raskauden ja varsinkin loppuraskauden aikana voi tulla erilaisia jumituksia ja kipuja kehoon hormonien, kehon asennon muuttumisen ja yhä kasvavan vatsan myötä. Loppuraskauden aikana tulee usein myös halua hiljentyä ja hidastaa ja henkisesti valmistautua tulevaan synnytykseen.

Hoidon aikana tasapainotetaan kehoa jäsenkorjauksen, vyöhyketerapian, hieronnan ja tarvittaessa akupisteiden painelun avulla. Hoito rentouttaa, avaa kehon jumituksia, tasapainottaa virheasentoja ja tuo hyvää oloa.

Aurikulohelmet voidaan laittaa lasketun ajan tienoilla rvk 38+korviin, ne valmistelevat kehoa omalta osaltaan synnytykseen ja auttavat rentoutumiseen sekä voivat näin edistää ja helpottaakin synnytyksen kulkua ja siitä toipumista. Ne eivät pakota kehoa mihinkään, vaan ovat tasapainottamassa ja auttamassa valmistautumaan synnytykseen. Helmet ovat vaccaria-kasvin siemeniä, jotka ovat kiinni ihoteipin palasessa ja pysyvät sillä korvanlehdessä.

Mitä rennompi keho on, eikä siellä ole virheasentoja tai lihasjumia ja sen tuomaa stressiä, niin sitä helpommin synnytyskin yleensä sujuu. Rauhallinen hoito valmistelee kehoa ja mieltä kuuntelemaan omia sisäisiä tuntemuksia sekä olemaan vahvemmin yhteydessä vauvaan.

Hoitoja voi tehdä vaikka viikoittain rvk 36 + alkaen. Voit myös käydä lähellä laskettua aikaa, jolloin käydään niitä heijasteita jalasta läpi, jotka valmistelevat kehoa synnytystä varten. Yleensä hoidoissa käydään pari kertaa ennen synnytystä. Toinen hoitokerta ylläpitää paremmin ensimmäisen hoidon vaikutusta, sillä virhe-asennot ja lihaskireydet helposti palaavat takaisin vanhaan asentoon. Lisäksi toisella kerralla on jo helpompi rentoutua kunnolla, kun ensimmäisellä kerralla voi monikin asia jännittää, eikä ihan pysty vielä rentoutumaan.

Loppuraskauden aikana voidaan hyvin tehdä myös normaali jäsenkorjaushoito tai vyöhyketerapiahoito, jos ei halua tällaista yhdistelmähoitoa. Jäsenkorjaushoito pehmittelee ja tasapainottaa lempeästi kehoa, ja saadaan mahdollisia virheasentoja korjattua, pehmitettyä kudoksia ja varsinkin lantiota ja selkää hyvin rentoutettua synnytystä ajatellen.

Ajanvarauksen viestiin kannattaa laittaa aina meneillään oleva raskausviikko, varasipa sitten raskausajan hieronna, loppuraskauden hoidon, jäsenkorjauksen tai vyöhyketerapian.

ÄIDILLE RENTOUTTAVIA HOITOJA

Synnytyksen jälkeen äidin keholle annetaan palautumisaikaa 4-8 viikkoa, yleensä kunnes jälkitarkastus on tehty tai ainakin jälkivuoto on loppunut. Jos kehossa on kipuja tai muuta ongelmaa, niin silloin voidaan tehdä lyhyempi ja vaivaan kohdistettu hoito jo piankin synnytyksen jälkeen.

Hoidon aikana rentoutetaan kehoa ja mieltä ja annetaan palautumiselle rentoutumisen kautta sykäys. Raskaus ja synnytys ovat suuri muutos naisen kehossa ja mielessä. Uusi erilainen arki vauvan tarpeiden ympärillä on ihanaa mutta myös kuormittavaa ja välillä voi käydä niin, että äiti ei muista ottaa itselleen aikaa. Hieronnassa tai muussa hoidossa käynti voi olla ihana oma hetki, jonka myötä äidin voimavarat kasvavat ja jaksaa olla paremmin vauvan tarpeita varten. Kun huomioi ja arvostaa itseään, niin silloin jaksaa huomioida ja arvostaa myös muita.

Kaikki tekemäni hoidot käyvät synnytyksen jälkeen tehtäväksi. Vauvan syömisrytmi ja se, onko vauvalle äidin hoidon ajaksi hoitajaa, määrittelee kuinka pitkän hoidon voi tehdä. Sekä äidille että vauvalle voi olla vaikeaa ensimmäisinä kuukausina olla pitkää aikaa olla toisistaan erillään. Palveluista löytyy yhteishoito äidille ja vauvalle, jolloin ei tarvitse miettiä vauvan hoitoa, vaan samalla käynnillä tehdään äidille niska-hartiahieronta joko istuen tai makuulla hoitopöydällä ja vauvalle vauvahieronta.