+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Merisuolakääre

Vanha, perinteinen ja tehokas apu kipeälle ja/tai tulehtuneelle kehonalueelle on merisuolakääre. Jos joku nivel on kipeä ja turvoksissa, voi kokeilla merisuolakäärettä avuksi. Revähtymissä ja venähdyksissä ensin kylmähoito ja sitten merisuolakääre.

Tietenkin on aina tilanteen mukaan osattava arvioida, että tarvitseeko käydä myös lääkärillä. Mutta hauteen voi ottaa käyttöön jo ennen lääkärille menoa, sen jälkeen ja muiden apukeinojen lisäksi.

Itse olen käyttänyt sitä esim. kun ranteet tai peukalon tyvinivelen on kipeytynyt ja tulehtunut rasituksen myötä, alaselän krooniseen kipuun, jalkapöydän kipuun yms.. Merisuolakäärettä voi pitää kipeässä ja rasittuneessa polvessa, nilkassa, ranteessa yms. siten, että leikkaa sukasta kärjen pois, niin erikseen ei tarvitse millään sitoa käärettä paikalleen.

Karkea merisuola on parasta, sillä sen bioenergia on laajempi, kun se on kidemuodossa. Ja jos vielä olisi puhdistamatonta suolaa, niin sekin olisi plussaa. Puhdistamaton merisuola on hieman harmahtavampaa kuin tavallinen ja kosteamman oloista. Vuorisuolan ( vaaleanpunainen suola) sanotaan olevan myös puhdistamatonta. Puhdistamattomissa suoloissa ei ole yleensä paakkuuntumisen estoainetta, mikä on hyvä asia, sillä se ei ole keholle hyväksi.

Olen itse usein laittanut merisuolakääreen päälle myös kylmäpussin, tai sitten käyttänyt kylmähoitoa eri aikaan. Kylmähoito on myös hyvä kipua ja turvotusta lievittämään.

Ohje merisuolakääreen tekoon:

3 RUOKALUSIKALLISTA KARKEAA MERISUOLAA JA 1 LITRA VETTÄ

Suola liuotetaan ensin pieneen määrään lämmintä vettä, jotta se sulaa nopeammin ja lisätään loput vedestä.

Suolaveden tulisi olla n. 21 asteista eli huoneen lämpöistä. Lämpimämpää se ei saa olla, sillä lämpö levittää tulehdusta laajemmalle.

Pyyhe tai kangas kastetaan suolaveteen, puristetaan ylimääräinen vesi pois ja laitetaan kipeälle alueelle.

Pidetään 30-45 minuuttia, 1-3 kertaa vuorokaudessa. Merisuolakääreeseen voi myös yhdistää kylmähoidon, tai sitten kylmähoidon tehdä eri aikaan.

Säilytä merisuolaliuosta huoneenlämmössä, niin se on sopivan lämpöistä käytettäväksi. Saat litrasta tehtyä kääreen useampaa käyttökertaa varten.

Muista, että jos käytät kylmähoitoa, niin aina on joku pyyhe oltava ihon ja kylmäpussin välissä, jottei ihoon tule paleltumavammaa.

Merisuolakääre on itsellä kyllä toiminut monet kerrat hyvin ja vienyt päivässä-parissa kivun ja tulehduksen pois. Suolahaude on luonnollinen, helppo ja halpa apukeino. Jos sairastaa munuaisten vajaatoimintaa, on syytä välttää laittamasta suolahaudetta munuaisten kohdalle selkään.

Merisuolaveden muu käyttö

Merisuolavedellä voi myös kurlata kipeää tai kuivaa kurkkua, ja nenähuuhtelukannun avulla voi huuhtoa nenän onteloita.

Nenäonteloiden huuhtelu merisuolavedellä voi vähentää limakalvojen turvotusta flunssan tai allergioiden aikana sekä se kostuttaa ja huuhtelee epäpuhtauksia sieraimista pois. Nenäkannuun laitetaan 1tl merisuolaa ja lämmintä vettä. Huuhtelu 1-2 kertaa päivässä.

Nenä on luotu hengittämistä varten, joten on tärkeää pysyä nenähengityksessä.