+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Opiskelin joitain vuosia sitten intialaisen päähieronnan tekniikan, joka olikin ihana oppi siihen, kuinka paljon rentoutusta voi saada aikaan pään alueen hieronnalla. Intialainen päähieronta on länsimaisen ja intialaisen hieronnan sekoitus. Intialainen sokea fysioterapeutti on kehittänyt aikoinaan päähieronnan kokiessaan, että länsimaisessa hieronnassa ei oteta huomioon yhtä rentoutumisen kannalta todella tärkeää kehon aluetta eli päätä.

Hieronnan aikana käsitellään yläselän, hartioiden, niskan, päänahan, kasvojen alueita kevyesti sivellen ja painellen ja rentouttavilla monipuolisilla otteilla,jotka eivät ole liian voimakkaita, että hieronta sattuisi. Monipuolisten otteiden tarkoitus on herätellä hermostoa ja kudoksia syvempää. Myös akupisteiden käsittelyä tulee

Hieronta tehdään vaatteiden päältä ja se aloitetaan istuen.  Istuma-asennossa on helpoin hieroa yläselkää, hartioita ja päätä ja lähestulkoon kaikki ovat rentoutuneet hyvin, vaikka eivät olekaan makuuasennossa. Lopuksi kasvojen ja korvien alueita hierotaan kevyesti hoitopöydällä  makuulla. Kasvojen hieronta makuulla rentouttaa vielä entisestään.

Päähieronnan sanotaan olevan koko kehon stressipesu, vaikka tehdäänkin vain yläkehon alueelle. Ja sitä se todella onkin! Pään alueen hieronta on erittäin rentouttavaa ja se usein jää niska/hartiahieronnasta pois. Intialainen päähieronta sopii oikein hyvin myös lapsille!

Kehon ja mielen rentoutuessa hermosto rentoutuu, aineenvaihdunta vilkastuu ja verenkierto paranee, jolloin kivut helpottavat, lihakset pehmenevät, sisäelinten toiminta aktivoituu ja monenlaiset vaivat helpottuvat. Kun kehossa aktivoituu parasympaattinen eli lepohermosto, niin kaikenlaiset paranemisprosessit voivat käynnistyä paremmin. Heti hoidon jälkeen voi olo tuntua hetken aikaa pöllähtäneeltä, kun on ollut vajonneena niin syvään rentouden tilaan.

RENTOUTTAVA PÄÄN, KASVOJEN JA YLÄSELÄN HIERONTA

Tämä hieronta eroaa intialaisesta päähieronnasta siinä, että nyt yläselän hieronta tehdään öljyn kanssa iholle, päinmakuulla. Jos siis haluat, että yläselkää käydään läpi enempi klassisen hieronnan ottein, niin tässä hieronnassa niin tehdään. Hieronnan aikana keskitytään vahvasti pään ja kasvojen alueille, antaen niille huomiota kunnolla, käyttäen monipuolisesti erilaisia keveitä sivelyotteita.

Myös rintakehän ja kaulan alueita virkistetään kevyesti hieroen. On ihanaa, kun kasvojen ja kaulan alueelle tulee paljon huomiota, kun muutoin hieronnoissa ne alueet jäävät vähemmälle huomiolle. Tämän hieronnan aikana ne saavat huomiota hyvin, ja huomaat, kuinka rentouttavaa se onkaan, kun kasvojen alueita sivellään monipuolisesti.

Kummastakin päähieronnasta voi olla apua kasvojen alueen- ja päänsärkyihin, niska/hartiajännityksiin, nukkumisen vaikeuksiin, stressioireiluun yms. Ensimmäisellä kerralla täytellään terveydentietolomake, jotta varmistutaan, ettei ole mitään hieronnan esteitä.

PURENTALIHASHIERONTA

Purentalihashieronnassa käsitellään purentalihasten lisäksi myös yläselkää, niskaa ja rintalihaksia hieronnan keinoin. Kasvojen alueen hieronta pyritään tekemään mahdollisimman kivuttomasti, ja erityisesti keskitytään purentalihaksiin ja käsitellään niitä sekä kasvojen pinnalta että suun sisältä. Käytetään myös mobilisoivia tekniikoita. Suun sisältä käsitellään lihasten kiinnityskohtia ja lihasrunkoja, sulatellaan kivuttomasti kudoksia. Suun sisäisessä hieronnassa käytetään hanskoja.

Varsinkin stressi saa aikaan yöllistä hampaiden narskuttelua eli bruksismia, joka voi aiheuttaa monenlaista vaivaa yläkehon alueella. Nämä kireydet vaikuttavat koko kasvojen ja pään alueelle. Ne voivat ilmentyä päänsärkyinä, leuan, poskien, korvien, hampaiden kipuina, niskan ja hartioiden jäykkyytenä. Ohjaan tarvittaessa kieli- ja kasvojumppaa, jos et ole sellaista vielä ottanut käyttöösi.

Tärkeintä narskuttelun ennaltaehkäisyä on pitää ryhti hyvänä,  ja stressi loitolla. Ryhdin lysähtäminen etupainotteiseksi vaikuttaa myös suun alueelle ja vaikuttaa myös kielen asentoon, jolloin se ei yllä kitalakeen ylähampaiden taakse, jossa sen pitäisi rentona ollessaan olla. Purentakiskojen käyttö (hankitaan hammaslääkärin kautta ) voi vähentää narskuttelua ja ehkäisee hampaiden rikkoontumista. Joskus hampaisiin saattaa tulla halkeamia ja kulumia narskuttelun johdosta.

RENTOUTTAVA PÄÄ- ja KASVOHIERONTA YHDISTETTYNÄ JALKAHIERONTAAN

Hinnastosta löytyy myös yhdistelmähoito, jossa yhdistän päähieronnan ja jalkahieronnan ja se onkin varsin rentouttava ja vaikuttavan tehokas hieronnan yhdistelmä. Kun käsitellään kehon ääripäät, niin vaikutus leviää koko kehoon ääriosista lähtien. Jalkahieronnassa hierotaan jalkaterät ja nilkat. Jalkojen verenkierto paranee ja koska jalkateristä löytyy meridiaanien lähtökohtia, akupunktio- ja kehon heijastepisteitä, on hieronnasta apua myös koko keholle ja se rentouttaa ihanasti.

Tämä yhdistelmähieronta sopii oikein hyvin myös lahjaksi kenelle tahansa!