+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Hieronta on maailmanlaajuinen hoitomuoto ja se auttaa helpottamaan lihaskireyksiä, parantaa verenkiertoa ja nestekiertoa, rentouttaa hermostoa.

Hieronnassa pyrin kivuttomuuteen, koska kipu saa kehon jännittymään vastaan. Lisäksi jos hierominen tehdään liian kovaa, voi hieronnan jälkeen iho ja kudokset olla hyvin kipeitä ja ilmaantua mustelmia, kun on liian kovalla käsittelyllä rikottu soluja. Solujen rikkoutuminen voi aiheuttaa lisäksi tulehdusta alueella.

Käytän klassisen hieronnan monipuolisten otteiden lisäksi mobilisoivaa tekniikkaa ja vipuvarsitekniikkaa hieronnan tehostuksena, jolloin kipua ei tarvitse tuottaa vaan tekniikalla saadaan lihaksia rentoutumaan. Käytän myös tarpeen mukaan faskiakäsittelyä joko guashalla, imukupilla tai asiakkaan liikkeen avulla. Jos haluat erittäin napakkaa hierontaotetta, niin silloin minun hierontatyylini ei sovi sinulle. Minulla on lempeät otteet, mutta en kuitenkaan hipsuttele. Koko ajan mennään sinun tuntemustesi mukaan, kivuttomasti.

Ajanvarauksesta löytyy eripituisia aikoja, joista voit valita mieleisesi, mutta vähintään kahden tunnin aika on varattava silloin, jos haluat koko kehon käsittelyn. Koska jumien syyt voivat olla muualla kuin juuri siinä kohdassa, jossa kipu tai oire tuntuu, niin siksi koko kehon hoito on monesti parempi, kuin osahoito.

MOBILISOINTI

Mobilisointi on raajanivelten liikkuvuutta edistävää hierontaa ja siinä käydään läpi kehoa hieroen, ja keskitytään myös nivelten liikkuvuuden edistämiseen mobilisoivalla otteella. Jos sinulla on jokin nivel kipuileva tai sen liike rajoittunut, voidaan siihen keskittyä hieronnan lisäksi mobilisoivan hieronnan keinoin. Mobilisointi tarkoittaa sitä, että pyritään tekemään liikkuvaksi, parantamaan nivelten liikkuvuutta. Joskus nivel jonka liikerata on rajoittunut esimerkiksi jonkin tapaturman seurauksena tai pehmytkudosten kireyksien vuoksi, voi olla myös kipuileva. Testaan myös, että onko nivelen haasteet itse nivelessä vaiko pehmytkudoksessa ja tehdään sen mukaan hoitotekniikoita. Hieron kivuttomasti ja lempeällä otteella. Mobilisointi ei ole niksauttelua tai ruksauttelua, vaan hellävaroen liikkeen ja venytyksen myötä liikkuvuutta parantavaa hierontaa. Se voidaan tehdä joko lempeällä hitaalla niveleen kohdistuvalla venytyksellä tai sitten pehmytkudosten kautta, liikkeen avulla.

HENGITYKSEEN VAIKUTTAVIEN LIHASTEN JA VATSAN ALUEEN HIERONTA

Vatsan alueen käsittely voi auttaa mm. suoliston toiminnan paranemiseen, mutta myös selän puolen ongelmien helpottamiseen. Joskus voi olla niin, että esimerkiksi vatsan alueella oleva leikkausarpi on tehnyt ihon alle kudoksiin kiinnikkeitä, jotka estävät kudoksen normaalin liikkumisen. Kun alueelle tulee liikkumattomuutta, vaikuttaa se neste- ja verenkiertoon ja hermoston toimintaan. Kun arpea mobilisoidaan, voivat oudot kivut ja tuntemukset yllättäen helpottaa.

Myös hengityksen ongelmat, kuten pinnallinen hengitys ja jonkinlainen vaikeus hengittää tarpeeksi laajasti (kun ei ole elimellistä) voi helpottaa.  Stressi on yleensä pääsyy pinnalliseen hengitykseen. Hieronnassa käsitellään selän, lantion, vatsan, kylkien, rintakehän ja kaulan alueen lihaksia faskiakäsittelyn, klassisen hieronnan ja myös mobilisoivan hieronnan otteilla.

Hengitysliikkeen tulee liikuttaa koko selkärankaa alas ristiluuhun asti, se itsessään jo mobilisoi rankaa ja kylkiluita sekä rintakehää, ja jos lantio on jumissa, voi se vaikuttaa myös hengitykseen. Pinnallinen hengitys jäykistää pikku hiljaa kylkiluita ja rintakehää, eikä sen vuoksi hengitys oikein pääsekään syventymään. Suun kautta hengittäminen myös aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Silloin tarvitaan manuaalista käsittelyä, jotta saadaan liikkuvuutta kudoksiin ja asiakkaan omaa tietoisuutta hengityksen syventämiseen. Kun hengittää palleahengitystä eikä pinnallisesta ylärintakehän hengitystä, niiin myös sisäelimet saavat hierontaa pallean liikkeen ansiosta. Oikeanlainen hengitys on monella tapaa tärkeä ja keho-mieltä hoitava tapahtuma!

PURENTALIHASTEN HIERONTA

Purentalihasten hieronnassa on tärkeää käydä läpi koko selän ja lantion sekä rintakehän alueita, kasvojen, niskan, kaulan ja suun sisältä tehtävän hieronnan lisäksi. Keho on kokonaisuus ja parempia tuloksia saadaan, kun hierotaan laajemmalta alueelta kuin vain niskan ja purentalihasten alueelta. Suun sisältä hierottaessa käytän hanskoja.

Hieronta mennään asiakkaan tuntemusten mukaan. Tämäkin hieronta tehdään kivuttomasti. Jos haluat, että purentalihaksia ei käsitellä suun sisältä, niin käsitellään ne vain kasvojen päältä. Sekin rentouttaa kasvonalueen lihaksia hyvin.

Purentalihashieronnasta on paljon apua silloin, kun puret yöllä hampaita yhteen, se voi helpottaa myös korvan soimista, se rentouttaa yläkehoa, leuan- ja poskien alueen kireyksiä, niskan kireyttä, nielemisvaikeutta, palan tunnetta kurkussa, kasvojen alueen kipuja yms. Yleensä stressi on se, joka saa leukapielet kiristymään huomaamatta ja saattaa päivän askareita ja töitä tehdessä huomata purevansa hampaita yhteen. Hyvin usein ihmiset unen aikana purkavat stressitilaansa hampaita yhteen narskuttelemalla. Kireät lihakset kasvojen alueella voivat aiheuttaa myös silmien alueen kiputiloja, pään- ja kasvojen alueen särkyjä.

NESTEKIERTOA EDISTÄVÄ- ELI LYMFAHIERONTA

Nimensä mukaisesti hieronta edistää nesteen liikkumista eli jos sinulla on lieviä turvotuksia raajoissa, niin tämä hieronta voi auttaa sinua siinä, että nesteet lähtevät liikkeelle ja turvotukset helpottavat. Stressitilassa tämä hieronta rentouttaa mahtavasti, ja se laskee myös verenpainetta. Ihanan kevyt sively saa kehon rentoutumaan todella hyvin.

Hieronta tehdään kevyin sively- ja pumppausottein, jolloin ei paineta herkkiä imusuonia lyttyyn, vaan ohjataan nestettä kohti imusolmukealueita, joita löytyy mm. kainaloista ja nivusista. Jos sinulla on suuret turvotukset, niin silloin on paras mennä lymfaterapeutille, joka on lisää kouluttautunut erityisesti nestekierron edistämiseen ja pystyy hoitamaan mm. sellaisia, joilla on imusolmukkeet poistettu kainaloista.

Esteenä lymfahieronnalle on sydämen vajaatoiminta, tulehdus raajassa ja kaikkien imusolmukkeiden poisto. Jos sinulla on poistettu vain yksi-kaksi imusolmuketta, niin tämän hieronnan voi tehdä.

MOBILISOIVA JALKAHIERONTA

Jalkahieronnassa hierotaan jalkaterät, sääret ja pohkeet. Hieronnan lisäksi mobilisoidaan lempeästi jalkaterän luita ja niveliä, jolloin saadaan liikkuvuutta jalkaterälle, joka on koko kehon perusta. Nilkan jäykkyys voi vaikuttaa polveen asti, ja saada polven alueelle kipua. Tarkistan myös onko polvi suorassa ja tarvittaessa mobilisoidaan myös polvea, sekin on täysin kivutonta. Hieronta virkistää ja rentouttaa koko kehoa, ja jalat tuntuvat ihanan kevyiltä hieronnan jälkeen. Jalkaterät ovat kehon perustukset ja niiden liikkuvuus ja toiminta on perusta koko kehon toiminnalle. Useinkin voi olla, että esimerkiksi jalkojen pituusero on alkujaan lähtöisin nilkan nyrjähdyksestä, jolloin nilkka on jäänyt virheasentoon ja tekee jalan lyhemmäksi. Se taas aiheuttaa pikku hiljaa ajan kanssa lantion kiertymisen ja vinouden, joka taas vaikuttaa selkärankaan ja siitä pikku hiljaa ylös ylimpään niveleen, eli leukaniveleen saakka. Jalkaterät ovat siis erittäin tärkeä perusta koko kehon toiminnalle!