+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Hieronta on yleinen hoitomuoto ja se auttaa lihaskireyteen, parantaa verenkiertoa ja nestekiertoa, rentouttaa hermostoa. Hieronnassa pyrin kivuttomuuteen, koska kipu saa kehon jännittymään vastaan. Lisäksi jos hierominen tehdään liian kovaa, voi hieronnan jälkeen iho ja kudokset olla hyvin kipeitä ja ilmaantua mustelmia, kun on liian kovalla käsittelyllä rikottu soluja. Solujen rikkoutuminen voi aiheuttaa lisäksi tulehdusta alueella. Saatan käyttää klassisen hieronnan otteiden lisäksi mobilisoivaa tekniikkaa ja vipuvarsitekniikkaa hieronnan tehostuksena, jolloin kipua ei tarvitse tuottaa vaan tekniikalla saadaan lihaksia rentoutumaan. Jos haluat napakkaa hierontaotetta, niin silloin minun hierontatyylini ei sovi sinulle.

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivassa eli raajanivelten liikkuvuutta edistävässä hieronnassa käydään läpi koko kehoa hieroen, ja keskitytään myös nivelten liikkuvuuden edistämiseen mobilisoivalla otteella. Jos sinulla on jokin nivel kipuileva tai sen liike rajoittunut, voidaan siihen keskittyä hieronnan lisäksi mobilisoivan hieronnan keinoin. Mobilisointi tarkoittaa sitä, että pyritään tekemään liikkuvaksi, parantamaan nivelten liikkuvuutta. Joskus nivel jonka liikerata on rajoittunut esimerkiksi jonkin tapaturman seurauksena tai pehmytkudosten kireyksien vuoksi, voi olla myös kipuileva. Testaan myös, että onko nivelen haasteet itse nivelessä vaiko pehmytkudoksessa ja tehdään sen mukaan hoitotekniikoita. Hieron kivuttomasti ja lempeällä otteella. Mobilisointi ei ole niksauttelua tai ruksauttelua, vaan hellävaroen liikkeen ja venytyksen myötä liikkuvuutta parantavaa hierontaa.

Lempeämpi hieronta

Klassisen hieronnan ottein rauhallisesti, lempeästi ja kevyesti sivellen hierotaan kehoa. Jos et kestä tavallista hierontaa, niin tämä hieronta sopii sinulle. Jos sairastat fibromyalgiaa tai muuta sellaista sairautta, joka saa kehon kipeytymään liian kovasta tai edes napakasta käsittelystä, niin silloin tämä on hyvä hieronta sinulle. Sivelyitä ja muita kevyitä otteita käytetään hieronnan aikana ja sulatellaan kudoksia keveydellä. Rentouttava hieronta. Ei tarvitse pelätä että sattuu, kun lihaksia ei lähdetä muokkaamaan hankausotteilla.

Vatsan alueen hieronta ja hengityksen helpottaminen

Vatsan alueen käsittely voi auttaa mm. suoliston toiminnan paranemiseen, mutta myös selän puolen ongelmien helpottamiseen. Joskus voi olla niin, että esimerkiksi vatsan alueella oleva leikkausarpi on tehnyt ihon alle kudoksiin kiinnikkeitä, jotka estävät kudoksen normaalin liikkumisen. Kun alueelle tulee liikkumattomuutta, vaikuttaa se neste- ja verenkiertoon ja hermoston toimintaan. Kun arpea mobilisoidaan, voivat oudot kivut ja tuntemukset yllättäen helpottaa.

Myös hengityksen ongelmat, kuten pinnallinen hengitys ja jonkinlainen vaikeus hengittää tarpeeksi laajasti (kun ei ole elimellistä) voi helpottaa.  Vatsan alueen hieronnassa käsitellään vatsan, kylkien, rintakehän ja kaulan alueen lihaksia faskiakäsittelyn, klassisen hieronnan ja myös mobilisoivan hieronnan otteilla.

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnassa on tärkeää käydä läpi yläselän ja rintakehän alueita, kasvojen, niskan, kaulan ja suun sisältä tehtävän hieronnan lisäksi. Yläkeho on kokonaisuus ja parempia tuloksia saadaan, kun hierotaan laajemmalta alueelta kuin vain niskan ja purentalihasten alueelta. Suun sisältä hierottaessa käytän hanskoja. Hieronta mennään asiakkaan tuntemusten mukaan. Tämäkin hieronta tehdään kivuttomasti.

Purentalihashieronnasta on paljon apua silloin, kun puret yöllä hampaita yhteen, se voi helpottaa myös korvan soimista, se rentouttaa yläkehoa, leuan- ja poskien alueen kireyksiä, niskan kireyttä yms. Yleensä stressi on se, joka saa leukapielet kiristymään huomaamatta ja monesti ihmiset unen aikana purkavat stressitilaansa hampaita yhteen narskuttelemalla. Kireät lihakset kasvojen alueella voivat aiheuttaa myös päänsärkyjä ja kasvojen alueen särkyjä.

Nestekiertoa edistävä hieronta eli lymfahieronta

Nimensä mukaisesti hieronta edistää nestekiertoa eli jos sinulla on lieviä turvotuksia raajoissa, niin tämä hieronta voi auttaa sinua siinä, että nesteet lähtevät liikkeelle ja turvotukset helpottavat. Stressitilassa tämä hieronta rentouttaa mahtavasti, ja se laskee myös verenpainetta. Ihanan kevyt sively saa kehon rentoutumaan todella hyvin.

Hieronta tehdään kevyin sively- ja pumppausottein, jolloin ei paineta herkkiä imusuonia lyttyyn, vaan ohjataan nestettä kohti imusolmukealueita, joita löytyy mm. kainaloista ja nivusista. Jos sinulla on suuret turvotukset, niin silloin on paras mennä lymfaterapeutille, joka on lisää kouluttautunut erityisesti nestekierron edistämiseen ja pystyy hoitamaan mm. sellaisia, joilla on imusolmukkeet poistettu kainaloista.

Esteenä lymfahieronnalle on sydämen vajaatoiminta, tulehdus raajassa ja kaikkien imusolmukkeiden poisto. Jos sinulla on poistettu vain yksi-kaksi imusolmuketta, niin tämän hieronnan voi tehdä.

Mobilisoiva jalkahieronta

Jalkahieronnassa hierotaan jalkaterät, sääret ja pohkeet. Hieronnan lisäksi mobilisoidaan lempeästi jalkaterän luita ja niveliä, jolloin saadaan liikkuvuutta jalkaterälle, joka on koko kehon perusta. Virkistää ja rentouttaa koko kehoa, ja jalat tuntuvat ihanan kevyiltä hieronnan jälkeen.