+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Viikonloppuna olimme Gradialla koko päivän kestävässä täydennyskoulutuksessa, jossa käytiin läpi purentalihasten tutkimista ja käsittelyä. Sain koulutuksesta hyvää lisäoppia aiempiin purentalihasten käsittelyotteisiin. Lisäksi vielä mukavasti lisätarkennusta suun liikkeiden tutkimiseen.

Kuten olen jo aiemminkin oppinut, niin purentalihasten käsittelyssä ei riitä pelkästään kasvojen alueen käsittely, vaan on käsiteltävä niskan ja kaulan alueen lihaksia monipuolisesti erilaisin tekniikoin. Lisäksi on muistettava, että ongelma saattaa olla niinkin kaukana kuin jalkaterissä, vaikka oire ilmenisi kasvojen alueella. Keho on toiminnallinen ketju, jossa yksi kohta vaikuttaa toiseen.

Syvä etummainen faskialinja, joka ulottuu jalkateristä kehon läpi kasvojen alueelle, voi olla jostain kohtaa jumissa ja vaikuttaa kipuiluna muualla. Leuka, pallea ja lantio ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa, joten kun leuan saa rennoksi, niin pallea ja lantiokin rentoutuvat. Pyrinkin usein esimerkiksi loppuraskauden hoidoissa muistuttamaan tulevia äitejä siitä, kuinka tärkeää olisi leuan rentoutuksen kautta saada lantiokin rentoutumaan, jotta synnytyksessä lihaskireydet eivät olisi hankaloittamassa synnytyksen etenemistä.

Narskutteluun ja leukojen kiristelyyn on usein syynä stressi, jota pitäisi jotenkin osata vähentää. Liika kiire olisi hyvä karsia arjesta vähemmälle niin paljon kuin mahdollista, vähentää some-aikaa ja myös rauhoittaa hermostoa kevyellä liikkeellä ja hengitykseen keskittymisellä, läsnäoloa ja kehotietoisuutta vahvistavilla yksinkertaisilla harjoituksilla. Myös päiväaikaan on oltava tietoinen siitä, että jos leukaperät alkavat kiristyä, niin on tärkeä osata rentouttaa ne tietoisesti. Päiväaikainen tiedostaminen auttaa pikku hiljaa myös yön aikaiseen leukojen kiristelyyn.

Purentalihasten kireydet voivat aiheuttaa esim. kipuilua eri puolilla kasvoja, korvien tinnitusta ja pään sekä niskan alueen kipuja. Purentalihaksista löytyy myös  triggerpisteitä, joiden käsittelyllä voi rentouttaa lihaksen, aivan kuten muistakin kehon lihaksista niitä löytyy. Triggerpiste on kipeän ja kireän tuntuinen kohta lihasrungossa ja kun sitä hetken aikaa sulatellen rauhallisesti painaa, niin kipupiste häviää, lihas rentoutuu ja säteilykipu helpottaa. Näitä triggerpisteitä voi itsekin painaa, kun sellaisen keholtaan löytää.

Pidemmässä purentalihashieronnassa käydään läpi lantiota, selkää, rintalihaksia, syviä lonkankoukistajia, niskaa, kaulaa ja pään aluetta purentalihaksineen. Purentalihashieronnat tulevat jatkossa hieman muuttumaan kestoltaan, jotta saadaan mahdollisimman laajasti käsiteltyä ja rentoutettua purentaan liittyviä lihaksia ( 60 & 90 min.) LISÄKSI OLEN YHTENÄISTÄNYT MUIDENKIN HIERONTOJEN HINNAT HIERONTA-AJAN MUKAAN!

Kaikkein paras hierontakäsittely ensimmäisellä kerralla olisi sellainen, jossa käytäisiin jalkojenkin alueita läpi (syvän faskialinjan läpikäymiseksi, eli mahdollisimman pitkä hieronta-aika ( 120 min), jotta ehditään laajemmin kehoa käsitellä.

Käytän hieronnassa mobilisoivia otteita, ja asiakkaan tekemää liikettä, jotta saadaan mahdollisimman monipuolinen vaikutus kudoksiin. Pelkkä hieronnan sively tai hankausote ei anna informaatiota niin hyvin eri kudostyyppeihin ja kerroksiin.

Tervetuloa kokonaisvaltaiseen purentalihashierontaan!

Suositellut julkaisut