+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Sain korva-akupunktion koulutuksen tänä keväänä käytyä harjoitteluhoitoineen ja näyttökokeineen valmistuen korva-akupunktiohoitajaksi.

Korva-akupunktiota käytetään joko yksinään tai muihin hoitoihin yhdistettynä. Siitä on ollut apua kipuihin, tules-vaivoihin, stressioireisiin, unettomuuteen, lieviin mielialaongelmiin, ruoansulatusvaivoihin, hormonaalisiin ongelmiin, addiktioihin, adhd/add ym.

akupunktioneulat

Esimerkiksi Viiden pisteen hoitoprotokolla ( NADA) on yleisesti päihdepoliklinikoilla käytetty hoitomuoto helpottamaan addiktioihin liittyviä oireita. Se toimii myös unettomuuteen ja levottomuuteen, syömishäiriöihin yms. Battlefield-protokolla taas on maailmalla kehitetty toimiva kivunhoitoprotokolla.

Myös syöpähoitojen tukihoitona voi käyttää korva-akupunktiota esimerkiksi pahoinvoinnin oireita lievittämään.

Korva-akupunktiohoidon esteinä ovat vakavat mielenterveysongelmat kuten psykoosi ja skitsofrenia, heikentynyt ja hauras yleisvointi, epämääräiset oireilut, joihin liittyy outoja kipuja, laihtumista, voinnin heikkenemistä. Ne on syytä käydä lääkärillä tutkituttamassa ensin.

Lapsien kohdalla alle kouluikäisille tehdään pelkkää korvanlehtien käsittelyä , ala-asteikäisille voi käsittelyn lisäksi laittaa korviin siemenet, yläaste-ikäisille voi laittaa neulat, jos haluaa. Jos ei halua neuloja, niin sitten siemenet tai magneetit.

Siemenet eli aurikulohelmet

Myös aikuisten kohdalla magneetit tai siemenet laitetaan hoitopisteisiin, jos ei halua neuloja. Olen usein tehnyt niin, että laitan toiseen korvaan neulat ja toiseen siemenet/magneetit, jotka voivat jäädä korvanlehtiin vaikuttamaan.

Vielä toukokuun loppuun asti korva-akupunktiohoidot harjoitushoitojen hinnalla. Kesäkuun alusta hinnoittelu muuttuu. Muiden hoitojen yhteydessä voidaan laittaa neulat tai kuulat hoitoa tarvitseviin akupunktiopisteisiin korvanlehdissä 5 euron lisämaksusta.

Kesäkuun alusta palveluihin tulee erikseen valittavaksi ainakin seuraavat protokollat:

Viiden pisteen hoito

Battlefield hoito

Nyt jo toukokuulla löydät vyöhyketerapian palveluista erikseen vyöhyketerapia+korva-akupunktion, jolloin kaksi hoitomuotoa saavat mahtavasti tukea toisiltaan.

Vyöhyketerapiahoito saa myös uuden sävyn, sillä jalkaterien käsittelyn lisäksi alan tehdä kevyesti korvanlehtien alueelle käsittelyä.

Jos haluat vyöhyketerapiakäsittelyn yhteydessä siemenet/magneetit korviin jatkamaan hoidon vaikutusta, niin se onnistuu 5 euron lisämaksusta.

Suositellut julkaisut