+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Raskausaika asettaa omat haasteet hieronta-asennoille. Melko nopeasti jo viikon 12 jälkeen alkaa olla kurja olla vatsallaan ja loppuraskaudesta selällään olo voi aiheuttaa huonovointisuutta, kun kohtu painaa vatsan alueen verenkiertoja. Hierontaa ja jäsenkorjausta voi tehdä hyvin kylkiasennossa ja lisäksi olen hankkinut ortopediset tyynyt, joilla saa asennon puoli-istuvaksi, jolloin esimerkiksi jalkaterät, jalkojen etupuolet ja kädet saa käsiteltyä puoli-istuvassa asennossa.

Ortopedinen selkätyyny

Selkää voi käsitellä sekä kylkiasennossa että jakkaralla istuen, kuten selkää usein jäsenkorjauksessa esimerkiksi käsitellään.

Raskausajan hoitavassa hieronnassa käsitellään niitä alueita, joiden koet tarvitsevan hieronnan helpottavaa oloa. Jalat, lantion ja pakaroiden alueet, alaselkä sekä niska-hartiaseutu tarvitsevat usein raskausaikana hieronnasta helpotusta. Jos sinulla on turvotuksia jaloissa tai käsissä, voi niitä hieroa lymfahieronnan kevyellä sivelyllä, jolla nestekiertoa saadaan liikkeelle ja turvotukset helpottavat hetkeksi. Lymfahieronta on myös erittäin rentouttavaa hierontaa ja se laskee tehokkaasti stressitasoja.

Hieronnan aikana pyritään myös muistamaan hengityksen merkitys kehon rentouttajana sekä myös synnytyksessä mahtavana apuvälineenä. Hieronta laskee stressitasoja, auttaa kudoksia rentoutumaan ja selviämään paremmin raskauden tuomista haasteista, kuten lantion alueen kivuista, tai lihaskireyksistä.

Hoitavaa hierontaa voi tehdä koko raskauden ajan, myös alkuraskaudesta. Hieronta ei voi aiheuttaa keskenmenoa, sillä siinä ei murjota vatsan aluetta tai muitakaan kehonosia. Päinvastoin hieronta voi laskea stressitasoja ja sitä kautta auttaa raskauden jatkumista, kun stressihormonit eivät ole häiritsemässä kehon toimintoja.

Suositellut julkaisut