+358 407715550

Keltinmäentie 12 B, Jyväskylä

yhteydenotto@hoitohuone-nokomis.fi

Jäsenkorjaushoitojen väli olisi hyvä alkuun olla pari viikkoa.

Keho ehtii silloin rauhassa tasapainottua, ennenkuin hoidetaan uudestaan, ja saadaan myös ajoissa uusi sykäys kehon kireyksille, jotta keho ei ehdi palata taas vanhaan takaisin. Liian pitkä hoitoväli tarkoittaa yleensä sitä, että aloitetaan hoito taas alkulähtökohdasta.

Keho on hidas, kaikki ei tapahdu yhdellä hoidolla tai heti hoidon aikana.

Pari ensimmäistä päivää hoidon jälkeen saattaa tuntua hurjaakin väsymystä (varsinkin, jos on erityisen stressaantunut ollut pidemmän aikaa).

Myös käsittelyarkuutta voi tuntua, vaikka itse hoito on hyvin lempeää ja kivutonta. Hoito alkaa tekeytyä kehossa.

Kudosten rentoutuminen tapahtuu pikku hiljaa parin viikon aikana. Eri kudokset rentoutuvat omaan tahtiinsa, pinnallisemmat ensin ja siitä pikku hiljaa hoito etenee syvemmälle.

Verenkierto, hermosto ja aineenvaihdunta vapautuvat ja aktivoituvat, ja se vaikuttaa todella moniin asioihin: Esimerkiksi verenkierron kautta kulkevat monet hormonit kohteisiinsa, puhumattakaan siitä, että happi kulkee paremmin vapautuneen verenkierron mukana. Hapettuneet kudokset eivät ole kipeät. Kipu on hapen puutetta kudoksissa.

Hoidon jälkeen syntyy eräänlainen ketjureaktio, kun yksi asia vaikuttaa toiseen ja se taas toiseen.

Hoito aktivoi parasympaattista hermostoa, joka on meidän lepohermosto. Kun lepohermosto on aktiivinen, toimii esimerkiksi ruoansulatus paremmin.

Levon aikana stressittömässä tilassa, keholla ja mielellä on mahdollisuus tasapainottua. Lepo on siksi tärkeää parina-kolmena hoidon jälkeisenä päivänä. Kevyesti liikkuminen toki kannattaa, mutta ääriliikkeet ja liika rasitus saattavat vähentää hoidon vaikutusta ja hidastaa sitä.

Useampi hoito (yleensä 3-5 hoitokertaa) parin- kolmen viikon välein on usein tarpeen, jotta saadaan pidempiaikaisia tuloksia. Sen lisäksi oma toiminta, esim. tarvittavat muutokset liikkumisessa ja kehon käyttämisessä ovat tärkeitä tasapainoisen kehon ylläpitäjiä.

Useat tarvitsevat ylläpitäviä hoitokertoja 6-12 viikon välein, toiset pari kertaa vuodessa. Ja todella usein jäsenkorjaus on sellainen hoitomuoto, johon haluaa tulla, sillä se on niin kokonaisvaltainen ja rentouttava hoito, että sen avulla haluaa satsata hyvinvointiinsa ja edistää terveyttä.

Se yleensä kantaa parhaiten hedelmää, kun asiakas jumppailee fysioterapeutilta saatujen ohjeiden mukaan ja jäsenkorjauksella hoidetaan kehosta virheasennot pois ja vapautetaan kudosten kiertymiä, josta taas seuraa aiemmin mainittu ketjureaktio. Oma panostus hoitokertojen välillä on tärkeää. Jäsenkorjaus auttaa silloin entistä paremmin kehon tasapainottamisessa.

Tasapainottaminen tarkoittaa siis sitä, että saadaan eri kudokset vapautettua kireyksistään, (mm. faskiat, lihakset) virheasennot poistettua ja rentoutettua jaloista päähän asti.

Suositellut julkaisut